9 Липня 2024
Новини

В «Охматдиті» під час удару перебували 627 дітей

В «Охматдиті» під час удару перебували 627 дітей

Коли російська ракета влучила в дитячу лікарню «Охматдит», там перебували 627 дітей.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він зазначив, що наразі 94 дітей перевезли з «Охматдиту» до інших медзакладів Києва. 68 дітей залишилися на лікування у вцілілих будівлях лікарні. Ще 465 дітей, які потребували планового лікування, обстежені, їх тимчасово виписали додому. З їхніми батьками підтримують зв’язок.

За даними МОЗ, вісім маленьких пацієнтів зазнали поранень унаслідок ракетного удару по «Охматдиту», двоє дорослих загинули. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що аварійно-рятувальні роботи на території лікарні вже завершилися.

Нагадаємо, зранку 8 липня війська рф здійснили масований ракетний обстріл України. Сили оборони збили 30 із 38 ракет окупантів. росіяни, зокрема, поцілили в дитячу лікарню «Охматдит» — російський удар припав на токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз.

Зокрема, постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онковідділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, а також частина онкогематологічної лабораторії — єдиної в країні.

Одразу ж після удару до лікарні прибували небайдужі, які допомагали розбирати завали, приносили воду та їжу. «Укрзалізниця» повідомила, що разом із київським залізничним вокзалом прихистять і відвезуть куди потрібно всіх прибулих пацієнтів «Охматдиту».

United24 та monobank відкрили збір на 100 мільйонів гривень для дитячої лікарні, до якого вже долучилися великі бізнеси. Окрім того, Німеччина оголосила, що прийме на лікування хворих дітей з «Охматдиту».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, київ
В тему