9 Липня 2024
Новини

На місце удару по «Охматдиту», ймовірно, привезли отруєну питну воду

На місце удару по «Охматдиту», ймовірно, привезли отруєну питну воду

Київська волонтерка та очільниця фонду HELP IN MUКACHEVO Катерина Терехова, яка брала участь у розборах завалів на місці ракетного удару по лікарні «Охматдит», заявила, що невідомі привезли отруєну воду.

За її словами, двоє поліціянтів отримали хімічне отруєння. Відео зі своєю заявою жінка опублікувала в Instagram.

Вона стверджує, що на місце ракетного удару по лікарні в Києві чимало небайдужих громадян привезли воду. Коли вона вже покидала місце удару, поліціянти сказали, що хтось привіз отруєну воду.

«Це “ашановська“ вода (…) В результаті цієї х*йні у мене, ще однієї співробітниці нашого фонду, друзів, які прийшли нас підтримати і, саме страшне, у поліціянтів — хімічне отруєння», — заявила жінка.

Волонтерка каже, що один з поліціянтів вмився цієї водою, а інший — лише трохи її надпив. За словами жінка, їх відкачувала «швидка». Вода, як зазначається, була запакована, але потім, коли її порівняли з іншою подібною водою, то виявилося, що на них відрізнялися етикетки.

У поліції Києва заявили, що перевіряють інформацію щодо можливого отруєння питної води на місці ліквідації наслідків ворожого обстрілу. Там також підкреслили, що від громадян та поліціянтів не було звернень до медпрацівників щодо можливого отруєння водою.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Катерина Терехова (@tetushkaau)

Нагадаємо, зранку 8 липня війська рф здійснили масований ракетний обстріл України. Сили оборони збили 30 із 38 ракет окупантів. 

росіяни, зокрема, поцілили в дитячу лікарню «Охматдит». Очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, що російський удар припав на токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз.

Унаслідок удару по медустанові загинули дві людини, ще 50 поранені. Також в «Охматдиті» загинули двоє дорослих людей. Одразу ж після удару до лікарні прибували небайдужі, які допомагали розбирати завали, приносили воду та їжу. «Укрзалізниця» повідомила, що разом із київським залізничним вокзалом прихистять і відвезуть куди потрібно всіх прибулих пацієнтів «Охматдиту».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією, вода, отруєння
В тему