8 Липня 2024
Новини

У Китай у межах своєї «миротворчої місії» приїхав Орбан

У Китай у межах своєї «миротворчої місії» приїхав Орбан

До столиці Китаю Пекіна прибув прем’єр-міністр Віктор Орбан і зустрівся з лідером країни Сі Цзіньпінем.

Про приїзд до Пекіна Орбан написав у соцмережах.

Він опублікував фото з аеропорту з підписом «Мирна місія 3.0». Угорська газета Magyar Nemzet із посиланням на речника Орбана Берталана Хаваші писала, що прем'єр-міністр Угорщини зустрінеться з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

«Після Києва і москви ми прибули до Пекіна, третю станцію мирної місії», — написав угорський прем’єр.

Крім того, до китайської столиці приїхав не лише прем’єр-міністр, а й міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сіярто. Той згодом опублікував у Facebook фото зустрічі з Сі Цзіньпінем.

«Ми, угорці, миролюбна нація, люди, які прагнуть миру, рівноваги та злагоди. А Китай — одна з країн, які діють найбільш рішуче, гучно та віддані справі миру. Пекін — третя зупинка миротворчої місії», — написав глава угорського МЗС.

Раніше Орбан анонсував нові «несподівані зустрічі» після своїх візитів до Києва та москви, а Сіярто закликав «провоєнних політиків» «пристебнути паски безпеки».

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідав москву 5 липня, де зустрівся із главою рф володимиром путіним. За словами угорського лідера, вони обговорювали досягнення миру в Україні та «найкоротший шлях» до цього.

Як зізнався Орбан, він зрозумів, що позиції сторін «дуже далекі одна від одної» і треба «зробити дуже багато кроків для того, аби наблизитися до завершення війни».

Візит Орбана до москви відбувся після його зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві. Міністерство закордонних справ України заявило, що Угорщина ухвалила рішення про поїздку свого прем'єр-міністра до росії без погодження чи координації з Києвом.

Крім того, президент Європейської ради Шарль Мішель наголосив: хоч Угорщина зараз, дотримуючись черги, головує в ЄС, вона не має повноважень взаємодіяти з росією від імені ЄС: «Європейська рада однозначна: росія — агресор, Україна — жертва. Жодні дискусії про Україну не можуть відбуватися без України».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: угорщина, китай
В тему

Останні матеріали