5 Липня 2024
Новини

У москву з офіційним візитом прибув Віктор Орбан

У москву з офіційним візитом прибув Віктор Орбан

У москву з офіційним візитом 5 липня прибув прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Очікується, що глава угорського уряду має зустрітися із путіним.

Цю поїздку вже підтвердила угорська сторона. Світ візит до росії Орбан здійснив одразу після поїздки до Києва кілька днів тому.

Речник прем'єр-міністра Угорщини Берталан Хаваші у коментарі державній угорській інформаційній агенції MTI зазначив, що Віктор Орбан прибув до москви в межах своєї "миротворчої місії".

За словами Хаваші, угорський прем'єр-міністр зустрінеться з президентом росії володимиром путіним. Водночас російські пропагандистські ЗМІ вже встигли повідомити, що літак угорського лідера приземлився в аеропорті "Внуково" у москві.

До цього угорський журналіст Саболч Пані, спираючись на свої джерела з незалежних країн Центральної Європи, ще до офіційного підтвердження писав, що прем'єр-міністр Угорщини може відвідати кремль і провести переговори з президентом росії володимиром путіним.

Журналіст також опублікував у соцмережі Х маршрут літака, яким летів угорський прем'єр. Згідно з ним, урядовий літак Airbus A-319, який перевозив Орбана, вилетів з Будапешта після 9 години ранку.

На зображенні з радарів видно, що літак вилетів з Кракова незадовго до 10:30, пролетів над Польщею, а після 10:00 спочатку увійшов у повітряний простір білорусі, потім росії й приземлився в москві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: угорщина, росія, війна з Росією
В тему