5 Липня 2024
Новини

Напад на авто ТЦК у Ворохті: поліція порушила «кримінал»

Напад на авто ТЦК у Ворохті: поліція порушила «кримінал»

Через напад місцевих мешканці на автомобіль працівників територіального центру комплектування у Ворохті на Івано-Франківщині правоохоронці порушили кримінальну справу.

Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської поліції.

Там розповіли, що близько опівдня 4 липня група місцевих у Ворохті «зухвало та грубо» вчинила конфлікт з працівниками районного ТЦК, пошкодила їхній автомобіль, а 47-річному військовому завдала тілесних ушкоджень.

Правоохоронцям вдалося припинити конфлікт. Вони опитали потерпілих, встановили свідків, вилучили відео з камер спостереження та пошкоджений транспортний засіб. Потерпілий військовий перебуває в лікарні.

За фактом нападу на автомобіль військових ТЦК розпочали кримінальні провадження за двома статтями: хуліганство (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України) та перешкодження законній діяльності Збройних сил (ч. 1 ст. 114-1 ККУ). Винним загрожує до 8 років в’язниці.

Нагадаємо, 4 липня місцеві жителі селища протестували проти блокпоста, на якому військові ТЦК та СП перевіряють документи військовозобов’язаних. Люди стверджували, що через це на курорт бояться їхати туристи.

Під час сварки люди перекрили дорогу автомобілю, за кермом якого перебував чоловік у військовій формі, та почали бити по транспортному засобу ногами й руками, а потім виштовхали авто на узбіччя. З відео, поширеного в мережі, зрозуміло, що військовому стало зле.

Потім у військкоматі розповіли, що їхній працівник був поранений на фронті. Там також заявили, що й надалі перевірятимуть документи туристів, але блокпост пообіцяли прибрати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: івано-франківськ, війна з Росією, військкомат, напад
В тему