5 Липня 2024
Новини

Тамбовський пороховий завод рф атакувало ГУР

Тамбовський пороховий завод рф атакувало ГУР

Тамбовський пороховий завод у росії 4 липня дроном вразило Головне управління розвідки Міноборони України.

Українські безпілотники раніше вже атакували підприємство. Про це повідомляє джерело hromadske в українській розвідці.

За даними джерела, атаку на завод у місті Котовськ здійснили за допомогою кількох дронів-камікадзе, один з яких успішно уразив об?єкт. Наслідки влучання, ступінь ураження та інформацію про втрати розвідники наразі уточнюють.

Влада регіону підтвердила атаку, але намагається заперечити факт ураження. За словами губернатора Тамбовської області Максима Єгорова, близько 4 ранку зафіксували два БПЛА, які начебто знищили.

Водночас місцеве опозиційне видання «Твердый знак» опублікувало відео, на якому видно влучання одного з дронів-камікадзе та подальшу детонацію на території заводу.

«Звісно, жодного влучання не було. І Тамбовського порохового заводу в такому разі також не було», — з іронією прокоментував операцію співрозмовник у ГУР МОУ.

Тамбовський пороховий завод — одне з найбільших підприємств росії, де виробляються боєприпаси та порохи для стрілецької зброї. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну завод збільшив виробництво на третину. 

Цей завод уже не вперше стає ціллю для атак українських безпілотників. Так, 19 січня цього року безпілотники ГУР МОУ вже атакували підприємство. Тоді один із дронів вибухнув на майданчику біля цеху змішування порохів. Безпілотники атакували завод і в листопаді 2023 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, росія
В тему