3 Липня 2024
Новини

Україна отримала $2,2 млрд від МВФ

Україна отримала $2,2 млрд від МВФ

Україна від Міжнародного валютного фонду отримала транш розміром 2,2 млрд, гроші спрямують на підтримку державного бюджету.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що це частина коштів, передбачених програмою EFF обсягом 16 млрд доларів. Шмигаль розповів, що для їхнього отримання Україна виконала «важливу домашню роботу» та успішно пройшла четвертий перегляд програми.

Перерахована сума повинна допомогти уряду у фінансуванні критичних видатків бюджету, соціальних допомог, зарплат медиків та учителів.

Раніше у МВФ зазначали, що це вже четвертий перегляд програми EFF, і зауважували: показники України залишаються високими, попри складні умови.

«Усі кількісні критерії ефективності на кінець березня були виконані, а всі структурні контрольні показники до кінця червня були виконані вчасно або з короткою затримкою», — заявили у МВФ.

Більше про EFF

МВФ, що базується у Вашингтоні, схвалив чотирирічну позику для України розміром 15,6 млрд доларів у березні 2023 року. EFF є частиною пакета підтримки для України на 122 млрд доларів і спрямована на зміцнення фіскальної, зовнішньої, цінової та фінансової стабільності.

Це вперше, коли позику надали країні, яка перебуває у стані війни. Програму узгодили з Європейським Союзом, США та іншими країнами «Великої сімки», які пообіцяли фінансову допомогу для покриття дефіциту бюджету України.

За програмою МВФ Україна у 2024 році повинна отримати 5,3 млрд доларів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, гроші, бюджет
В тему