2 Липня 2024
Новини

Україна та Угорщина можуть підписати новий договір

Україна та Угорщина можуть підписати новий договір

У Києві зустрілися та провели переговори президент України Володимир Зеленський та прем'єр Угорщини Віктор Орбан.

Політики домовилися працювати над глобальною угодою, яка враховуватиме всі аспекти співпраці двох країн. Про це Зеленський та Орбан заявили після зустрічі під час брифінгу у вівторок, 2 липня, - пише "Слово і Діло".

Зеленський розповів, що вони з Орбаном обговорили торгівлю, транскордонну співпрацю, інфраструктурні та енергетичні питання. Також йшлося і про гуманітарну сферу – умови життя людей в Україні та Угорщині.

«Зміст нашого діалогу з усіх сьогоднішніх питань може стати основою для нового двостороннього документа між нашими державами – документа, який буде регулювати всі наші взаємовідносини, який буде заснований на дзеркальному підході до двосторонніх відносин між Україною та Угорщиною і який дозволить нашим народам користуватись усіма благами єдності в Європі», – заявив Зеленський.

В свою чергу Віктор Орбан підтвердив, що переговори з Зеленським наблизили Україну та Угорщину до можливого підписання нової угоди.

«Ми хочемо налагодити відносини між нашими країнами, ми хочемо підписати глобальну угоду про співпрацю з Україною, подібну до тих угод, які у нас діють з іншими сусідами Угорщини», – заявив Орбан.

Він додав, що Угорщина готова підтримати модернізацію української економіки, а також допомагатиме Україні в період свого головування у раді ЄС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, угорщина
В тему

Останні матеріали