28 Червня 2024
Новини

Захисники за пів року знищили понад 30 літаків рф

Захисники за пів року знищили понад 30 літаків рф

Українські оборонці від початку 2024 року знищили понад 30 різних військових літаків росії.

Лише на Луганщині вдалося збити 12 російських Су-34. Про це повідомили в СтратКомі ЗСУ.

Згідно з мапою, яку опублікував СтратКом, загалом за перше півріччя 2024-го було знищено 13 винищувачів-бомбардувальників Су-34, зокрема 12 із них на Луганщині та один — на півдні. На півдні також збили один російський Су-35 та його модифікацію — Су-35С.

На Донеччині українські оборонці збили 9 штурмовиків російської армії Су-25. У Криму атакували 2 МіГ-31.

Крім того, ще два літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50 було збито над Азовським морем. Один із них знищили в січні, коли уразити вдалося також один російський бомбардувальник Іл-22М11.

По ще одному стратегічному російському бомбардувальнику Ту-22М3 українські оборонці завдали удару на відстані близько 300 кілометрів від України. Раніше в Головному управлінні розвідки розповідали, що засідка на цей літак тривала тиждень.

Також за 6 місяців року вперше було уражено багатоцільовий винищувач Су-57. Це сталося 8 червня на російському аеродромі «Ахтубинск», що в Астраханській області.

А втім, у СтратКомі уточнили, що кількість літаків, їхні моделі та модифікації, а також місця ураження на опублікованій карті вказано умовно. Зокрема, це пов’язано з тим, що точно встановити моделі знищених літаків у деяких випадках було неможливо.

Також там кажуть, що деякі з цих літаків зазнали ураження, але могли повернутись на аеродроми на тривалий ремонт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, війна з Росією, літак, авіація
В тему