28 Червня 2024
Новини

Допомагали окупувати Крим: до суду передали справу «беркутівців»

Допомагали окупувати Крим: до суду передали справу «беркутівців»

Справу щодо екскомандира взводу севастопольського «Беркуту» та трьох колишніх співробітників цього підрозділу передали до суду.

Про це повідомили в ДБР.

За даними слідства, ця група «беркутівців» упродовж 2013-2014 років разом зі співробітниками з інших підрозділів «Беркуту» брала участь у силовій протидії акціям протесту. А їхній колишній командир вихвалявся у ЗМІ про участь в зачистці «Майдану».

Колишні правоохоронці охороняли Адміністрацію президента України, для чого у ніч проти 21 лютого 2014 року отримали 40 автоматів Калашникова. Після втечі Віктора Януковича вони зі зброєю виїхали до Севастополя, а в Криму перейшли на службу росії та сприяли в окупації півострова.

Як вказують слідчі, «беркутівці» були вдягнуті в українську форму та з привласненою зброєю чергували на штучно створених блок-постах усіх автошляхів, які вели з материкової частини до півострова. При цьому без жодних повноважень оглядали машини, перевіряли документи у громадян, які їхали до Криму, не допускали міжнародних спостерігачів, журналістів, правоохоронців та військових, чим допомогли росії окупувати територію Криму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, суд, війна з Росією
В тему