28 Жовтня 2017
Новини

Яке сьогодні свято – 28 жовтня, субота

Яке сьогодні свято – 28 жовтня, субота

День визволення України від фашистських загарбників

Цей день – унікальний і незабутній для України. Він став результатом численних наступальних військових операцій, котрі завершилися вигнанням усіх фашистських загарбників із території України. А до завершення війни тоді лишалося тільки пів року! Вітаємо із Днем визволення України!

 

День народження Білла Гейтса

28 жовтня 1955 року народився Білл Гейтс – засновник компанії Microsoft. Заробивши мільярди на програмному забезпеченні, Гейтс, проте, вважає, що комп’ютер не вирішує серйозних проблем людини: самотності, пошуку і отримання любові, здоров’я і т.п.

 

Міжнародний день анімації

Сучасні технології дозволяють зараз кваліфікованим аніматорам витворяти на наших блакитних екранах таке, про що в далекому 1892-му році навіть і не мріяли. А зародилась анімація в Парижі, зі ініціативи Еміля Рейно, який показав незвичайне видовище, котре назвав «оптичним театром».

 

Релігійні свята
Дмитрівська субота
Цього дня йдуть до церкви, ставлять свічки за померлих, потім на цвинтар, прибирають могили останній раз в році. Вдома влаштовують трапезу. Як і 9 травня, особливу увагу приділяють воїнам

 

Преподобного Єфимiя Нового, Солунського. Преподобномученика Лукiана, пресвiтера Антіохiйського). Святителя Йоана, єпископа Суздальського. Священномученика Лукiана, Печерського, в Дальнiх печерах. Мучеників Сарвила та Вевеї. Святителя Савина, єпископа Катанського.

Ікони Божої Матері «Спорительниця хлібів» (XIX).

Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Посту немає.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему