27 Червня 2024
Новини

Заарештували голову Мукачівської райради

Заарештували голову Мукачівської райради

Екснардепа, голову Мукачівської районної ради Закарпатської області Михайла Ланьо Вищий антикорупційний суд узяв під варту.

НАБУ і САП вважають його організатором зловживань на 75 млн грн під час продажу території стадіону «Авангард» в місті. Таке рішення 27 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС Ігор Строгий, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Ланьо з альтернативою 50 млн грн застави. Сторона захисту заперечувала проти задоволення клопотання і подала скаргу на незаконне затримання клієнта.

Водночас прокурор САП розповів, що після останніх обшуків в Ланьо останній розпочав дарувати своє майно доньці, а також отримав підроблену довідку про інвалідність, що дозволяла йому виїзд за кордон. Підозрюваний неодноразово виїжджав за кордон.

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Михайла Ланьо запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строк на 60 днів з моменту його фактичного затримання», – оголосив рішення суддя.

Одночасно підозрюваному визначили альтернативу в 30 млн грн застави. У разі внесення коштів Ланьо вийде зі слідчого ізолятора під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з міста Мукачева Закарпатської області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали мера Мукачева Андрія Балогу та колишнього народного депутата Михайла Ланьо. За даними слідства, мер Мукачево забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою у майже 9 разів ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова райради, колишній нардеп Михайло Ланьо.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки, за яку власникам компанії-оцінювачки надали хабар. В результаті таких оборудок землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали усього за 9,6 млн грн.

Попри таку мізерну ціну, міський голова особистим рішенням ще й надав товариству розстрочку платежу на 6 місяців. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 млн грн. Пізніше їм повідомили про підозру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, суд
В тему