26 Червня 2024
Новини

Посадовець «Укренерго» на закупівлі бронежилетів розкрав 10 мільйонів

Посадовець «Укренерго» на закупівлі бронежилетів розкрав 10 мільйонів

Очільника департаменту «Укренерго» викрили на розкраденні бюджетних коштів на закупівлі бронежилетів.

Про це у телеграмі повідомляє СБУ.

Служба безпеки та НАБУ викрили на корупції високопосадовця ПрАТ «НЕК «Укренерго».

Мовиться про керівника одного з департаментів держпідприємства, який навесні 2022 року організував закупівлю бронежилетів для співробітників енергокомпанії за штучно завищеною вартістю. Для реалізації оборудки посадовець залучив афілійовану комерційну структуру, яка навіть не має дозвільних документів та ліцензій на виробництво військової амуніції.

Крім цього, «підрядники» ніколи не займались виготовленням бронежилетів. За даними слідства, у цієї фірми посадовець Укренерго придбав за державні кошти партію відповідного спорядження за удвічі завищеною сумою.

Таким чином це призвело до бюджетних збитків у понад 10 млн грн.

За матеріалами Служби безпеки та НАБУ вже колишньому чиновнику Укренерго повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Фігуранту загрожує до 6 років позбавлення волі.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, сбу
В тему