26 Червня 2024
Новини

В Одесі затримали агентів рф, які підпалювавли автівки захисників

В Одесі затримали агентів рф, які підпалювавли автівки захисників

В Одесі двоє чоловіків підпалювали автомобілі українських військових на замовлення фсб.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними слідства, щоб виявити потенційні цілі, фігуранти їздили міськими вулицями та фіксували номерні знаки й місця паркування автівок, за кермом яких бачили українських військових.

Отриману інформацію чоловіки дистанційно передавали російському куратору. Для комунікації вони використовували спеціальний Telegram-канал, який адміністрували представники спецслужби рф.

Після погодження з фсб фігуранти підпалювали обраний автомобіль за допомогою легкозаймистого розпалювача. Так підозрювані, зокрема, спалили службову автівку військового з бойової бригади Сил оборони, що дислокується на території регіону.

Після підпалу вони намагались на деякий час «залягти на дно», переховуючись за різними адресами. А втім, правоохоронці зірвали плани чоловіків — встановили місця їхнього перебування та затримали у власних оселях.

За словами правоохоронців, одним із затриманих є раніше судимий наркодилер з Одеси, якому допомагав місцевий наркозалежний житель — він погодився бути спільником в обмін на дозу наркотиків.

Під час обшуків у чоловіків вилучили мобільні телефони з доказами, розпалювач та банківські картки, на які вони мали отримати грошову винагороду від окупантів.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України — терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що заподіяв значної майнової шкоди.

Їм може загрожувати до 12 років тюрми. Наразі підозрювані перебувають під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, фсб, війна з Росією, сбу
В тему