26 Червня 2024
Новини

У Києві чоловік запускав салют, «щоб перевірити на справність»

У Києві чоловік запускав салют, «щоб перевірити на справність»

У Дарницькому районі Києва чоловік 11 червня запустив салют, аби «перевірити феєрверк на справність», його розшукали правоохоронці.

Про це повідомила поліція Києва.

Поліціянти встановили, що феєрверк запускали з території сміттєспалювального заводу, а до його запуску причетний 25-річний працівник установи. Він пояснив, що «вирішив перевірити салютну установку на справність».

Киянину повідомили про підозру у вчиненні хуліганства — ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України. Йому загрожує штраф або пробаційний нагляд на строк до п’яти років, або ж обмеження волі на той самий термін.

Поліція наголошує на категоричній забороні використання будь-яких піротехнічних виробів у період воєнного стану. За вчинення такого правопорушення передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, військова адміністрація Києва та обласні військові адміністрації в Україні заборонили використання піротехнічних виробів у період воєнного стану.

У військовій адміністрації столиці, наприклад, пояснювали, що недотримання режиму тиші негативно впливає на психоемоційний стан киян в умовах повномасштабної російської збройної агресії та очікування на ракетні удари.

Окрім того, у травні 2023-го президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення контролю за використанням та обігом піротехнічних виробів, який забороняє салюти та феєрверки. Цей документ набрав чинності на початку листопада.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, поліція
В тему