20 Червня 2024
Новини

Захисник збив російську крилату ракету з кулемета

Захисник збив російську крилату ракету з кулемета

За допомогою кулемета вранці 12 червня російську крилату, що прямувала на Київську область, збив військовий Повітряних сил ЗСУ.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ. 

«Збити ворожу ракету з кулемета — завдання надзвичайно складне. Але відповідальність та розуміння того, що життя багатьох людей залежить від тебе, роблять неможливе», — заявив Сергій з позивним «Доктор Мом».

У цивільному житті чоловік працював медиком, але нині несе бойове чергування у складі мобільної вогневої групи. 

Захисник розповів, як вранці 12 червня його підрозділ отримав команду «готовність» й він разом з побратимами негайно вирушили на позицію. Бійцям вдалося перехопити ракету, що прямувала на Київщину. 

«По рації повідомили, що наша ціль вже близько. Кілька секунд і ми побачили ворожу ракету, що неслася у бік Василькова. Не вагаючись, взяв свій кулемет і відкрив вогонь по цілі. В думках було лише одне — маю влучити! Пустивши чергу з кулемета побачив, що ракета почала відхилятися від курсу та знижуватись», — пригадав військовий.

Сергій наголосив, що емоції у той момент «переповнювали». У те, що дійсно збив ракету з кулемета, він повірив лише тоді, коли на власні очі побачив уламки. Водночас боєць вважає, що нічого особливого не зробив. 

Нагадаємо, російські війська в ніч на 12 червня завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні безпілотники. Українські військові збили 29 із 30 повітряних цілей.

Протиповітряна оборона працювала в Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Вінницькій областях.

Постраждали три людини на Дніпропетровщині та Київщині. Також були пошкоджені будинки, а об?єктах у двох районах Київської області зафіксували пожежі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: збройні сили україни, війна з Росією
В тему

Останні матеріали