19 Червня 2024
Новини

Коли до Ради можуть внести законопроєкт про демобілізацію

Коли до Ради можуть внести законопроєкт про демобілізацію

До Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію можуть внести за умови, що теперішні темпи мобілізації збережуться до кінця літа.

Загалом терміном готовності законопроєкту є жовтень. Про це сказав секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Роман Костенко в коментарі «Українській правді».

Він розповів, що нині кількість мобілізованих перевищує очікування, тому Генеральний штаб задоволений темпами мобілізації та сподівається, що ця тенденція зберігатиметься.

«Якщо до кінця літа ми побачимо, що вони (темпи мобілізації — ред.) зберігаються і підвищуються, тоді можна буде напрацьовувати і вносити до Ради законопроєкт про демобілізацію», — каже Костенко.

Він також додав, що відповідний законопроєкт має бути готовим приблизно до жовтня — однак теж за умови збереження темпів мобілізації.

До слова, перед тим, як за закон про мобілізацію голосували в другому читанні, з нього виключили норми про демобілізацію та ротацію. ЗМІ писали, що такі зміни в законопроєкті ініціював головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

У Міноборони казали, що від парламентського комітету є доручення протягом 8 місяців розробити новий закон, який стосуватиметься безпосередньо ротації та демобілізації. Проте згодом відомство оголосило, що планує внести законопроєкт на розгляд Верховної Ради упродовж найближчих кількох місяців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, війна з Росією, закон
В тему