19 Червня 2024
Новини

Обезголовлений захисник на Донеччині: встановили особу бійця ЗСУ

Обезголовлений захисник на Донеччині: встановили особу бійця ЗСУ

Особу військового, якого окупанти обезголовили на Донеччині, встановили, а також ідентифікували російських командирів, відповідальних за військовий злочин.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

"Щодо розслідування жорстокого вбивства захисника України на Донеччині, про яке стало відомо вчора. Встановлено особу загиблого. Наразі ми не можемо назвати його імені, адже тривають процедури для остаточного підтвердження його даних", - сказав Костін.

За його словами, також були ідентифіковані російські командири, потенційно відповідальні за обезголовлення українського захисника. "Здійснюється комплекс заходів щодо перевірки цієї інформації", - наголосив генпрокурор.

Костін додав, що цей факт є ще одним підтвердженням, що повна зневага до міжнародного права та загальнолюдської моралі — це державна політика країни-терориста росії.

Нагадаємо, перед цим в ОГП повідомили, що на Донеччині окупанти обезголовили військовослужбовця Збройних сил України, українські прокурори розпочали розслідування.

За даними відомства, 17 червня 2024 року українські військові отримали інформацію про те, що представники одного з підрозділів окупаційних військ рф у Волноваському районі Донеччини віддали наказ підлеглим не захоплювати в полон військовослужбовців Збройних сил України та обезголовлювати їх. Під час проведення аеророзвідки на одній з бойових позицій в Донецькій області українські військові виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони України. На ньому знаходилася відрізана голова українського захисника.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк, збройні сили україни
В тему