18 Червня 2024
Новини

В Угорщині легалізують українців з протермінованими паспортами

В Угорщині легалізують українців з протермінованими паспортами

Посвідку на проживання в Угорщині навіть з протермінованим паспортом зможуть отримати громадяни України поки в країні триває надзвичайний стан через війну в Україні.

А також протягом пів року після його завершення. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на указ угорського уряду.

Згідно указом від 14 червня, посвідчення особи за кордоном вважається дійсним під час запровадженого в Угорщині надзвичайного стану.

Таким чином при оформленні посвідки на проживання закордонний паспорт громадянина України, який втратив дійсність, вважається чинним і посвідку на проживання може бути видано – у тому числі протягом 6 місяців після припинення надзвичайного стану в Угорщині.

Водночас ця норма не поширюється на процедури отримання громадянства Угорщини.

Нагадаємо, вперше надзвичайний стан в Угорщині оголосили 11 березня 2020 року через пандемію коронавірусу, він з незначними змінами діяв до червня 2022 року.

Але у травні 2022-го угорський уряд ініціював оголошення режиму надзвичайного стану через війну в Україні і відтоді його регулярно продовжували. Востаннє − у квітні цього року. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: угорщина, війна з Росією, документи
В тему