17 Червня 2024
Новини

На Харківщині росіяни обстріляли машину «швидкої»

На Харківщині росіяни обстріляли машину «швидкої»

На Харківщині війська рф обстріляли машину бригади швидкої допомоги, яка приїхала на виклик до села.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України.

«Швидка» приїхала на виклик до 17-річної дівчини, коли населений пункт атакували. МОЗ не зазначає, про яке село йдеться, але Харківська ОВА писала про обстріл Пісків Радьківських в Ізюмському районі близько 15:30 16 червня.

У момент атаки медики проводили огляд в приміщенні, тому змогли вберегтися. Однак під час обстрілу поранень зазнали вагітна жінка, дитина та чоловік. За даними ОВА, росіяни здійснили авіаобстріл.

Реанімобіль медиків також зазнав значних ушкоджень. Утім, вони змогли евакуювати постраждалих. Зараз пораненим надають всю необхідну допомогу.

За даними МОЗ, від початку війни росія знищила 261, захопила 125 та пошкодила 166 автівок екстреної медичної допомоги в Україні.

Нагадаємо, минулої доби, 16 червня, війська рф також обстріляли:

  • дитячий табір у Київському районі Харкова — унаслідок обстрілів КАБами пошкоджено один із корпусів. Інформація про постраждалих не надходила;
  • село Борівська Андріївка — пошкоджено приватне домоволодіння та господарчі споруди;
  • село Шийківка Ізюмського району — пошкоджено 4 приватні будинки, господарчі споруди, автомобіль;
  • село Дружелюбівка — пошкоджено 8 приватних будинків.

За минулу добу на Харківському напрямку окупанти п'ять разів атакували в районі Вовчанська. Сили оборони відбили три штурмові дії росіян, бої продовжуються.

На Куп'янському напрямку окупанти здійснили чотири спроби відтіснити українські підрозділи із займаних позицій в районах населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка та Берестове. Дві атаки успішно відбито, тривають боєзіткнення біля Синьківки та Степової Новоселівки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією, швидка допомога
В тему