13 Червня 2024
Новини

У Києві викрали лікаря-кардіохірурга: хотіли $2 млн викупу

У Києві викрали лікаря-кардіохірурга: хотіли $2 млн викупу

У Києві чоловіки викрали лікаря-кардіохірурга заради отримання викупу розміром 2 мільйонів доларів.

Про це повідомила столична прокуратура.

За даними слідства, коли потерпілий проходив повз будинок по вулиці Феофіла Яновського, до нього під’їхав автомобіль, з якого вийшли невідомі йому чоловіки. Один із них представився працівником правоохоронних органів.

Викрадачі змусили медика сісти в салон автівки, а потім наділи йому на голову чорний мішок та вкололи в ногу невідому речовину. Лікарю сказали, що це «отрута». Після цього фігуранти висунули вимогу передати їм 2 млн доларів за надання «протиотрути».

Коли вони зрозуміли, що таких грошей у чоловіка немає, підозрювані обшукали його та забрали 15 тисяч гривень із його сумки. Потім викрадачі висадили лікаря з машини на столичних Совських ставках та зникли.

Фігурантам оголосили підозру у викраденні лікаря з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 186, ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі.

Одному із чоловіків суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Місцеперебування іншого підозрюваного правоохоронці ще встановлюють, йому теж оберуть запобіжний захід. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, Лікарі, викрадення, гроші
В тему

Останні матеріали