13 Червня 2024
Новини

Мав 4 дітей: дружина загиблого захисника з Волині просить підписати петицію

Мав 4 дітей: дружина загиблого захисника з Волині просить підписати петицію

Дружина загиблого захисника з Волині Ігоря Кузьмука просить небайдужих підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) для її чоловіка.

Про це відомо із реєстрованої петиції від 8 квітня 2024 року. Із потрібних 25 000 підписів нині є 17992.

«Я, Кузьмюк Любов Миколаївна, звертаюся до Вас із проханням про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) уродженцю села Турія Турійського району Волинської області, рядовому Кузьмюку Ігорю Анатолійовичу відповідно до положення Конституції України (п. 25 ст. 106), Закону України «Про державні нагороди України» (ст. 6).

25 лютого 2022 року добровільно поповнив ряди військової частини А1008 міста Володимир Волинської області, виявивши бажання захищати незалежність України, незважаючи на те, що не підлягав мобілізації, оскільки мав на утриманні трьох неповнолітніх дітей (старша дочка вже була повнолітня). Крім того, був людиною з інвалідністю (третя група довічно). Усе перераховане дає підстави вважати, що рішення про вступ до лав Збройних сил України є свідомим і свідчить про патріотизм і готовність захищати батьківщину від російських окупантів.

Уже з 27 лютого 2022 року брав безпосередню участь у бойових діях, спрямованих на забезпечення оборони України, в районі населених пунктів Наталівка Житомирської області, Новий Буг, Новоолександрівка, Первомайське, Станційне Миколаївської області, Новомосковськ, Меліоративне Дніпропетровської області, Роздолля, Петрівське Харківської області, Васюківка, Берестове, Копані Донецької області. 5 червня 2022 року під час виконання бойових завдань в оперативно-тактичному угрупуванні «Північ» загинув поблизу села Берестове Бахмутського району Донецької області внаслідок артилерійського обстрілу.

11 березня 2024 року був посмертно нагороджений пам’ятною відзнакою Князівський хрест Героя «Навіки в строю».

Рятувати інших та мужньо боротися – кредо Ігоря протягом усього його життя, яке в останні місяці стало особливо важливим. Із честю та гідністю Кузьмюк Ігор виконав свій обов’язок громадянина, чоловіка й батька, який захищав майбутнє своєї країни, дружини й чотирьох дітей, маючи безліч планів і одну мрію про вільне життя своїх дітей у незалежній Україні. Тому він заслуговує на найвищу державне звання Герой України.

Незважаючи на популярну фразу про те, що герої не вмирають, герої завжди помирають найпершими. Одним із таких героїв був Ігор, який назавжди залишиться прикладом вірності й мужності для нас усіх.

Вічна пам’ять і шана герою! Слава Україні! Героям слава!», - йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали