10 Червня 2024
Новини

Брат скоїв самогубство у військовій частині: судили волинянина за ухилення від служби

Брат скоїв самогубство у військовій частині: судили волинянина за ухилення від служби

Уродженець Ратнівщини ухилився від військової служби, бо його рідний брат скоїв самогубство у військовій частині, а він зараз є єдиною опорою батьків.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду, передає ІА "Волинські новини".

Як зазначається, у листопаді 2023 року Дмитра В. за результатами медичного огляду Ратнівської ВЛК визнали придатним до військової служби. Чоловік отримав повістку, але не з'явився для відправлення до військової частини у вказаний час.

Обвинувачений повністю визнав вину, підтвердивши, що пройшов медичну комісію. Причину неявки пояснив тим, що він є єдиною опорою батьків пенсійного віку, які потребують догляду.

З його слів, матір пережила оперативне втручання, а єдиний рідний брат, якого мобілізували у 2015 році, загинув у військовій частині внаслідок самогубства.

Сам волинянин строкової військової служби не проходив через низький зір та недостатню масу тіла. Зазначив, що підстав для відстрочки від призову не має і просив суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 КК України, – ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

При призначенні покарання суддя врахув, що обвинувачений характеризується позитивно за місцем проживання, є єдиним сином у батьків передпенсійного віку та розкаявся у вчиненому.

Втім, суд взяв до уваги, що чоловік вчинив правопорушення під час повномасштабної збройної агресії рф, коли особливо актуальним є конституційний обов`язок кожного громадянина захищати Батьківщину.

З огляду на наявність пом'якшуючих покарання обставин, Дмитру В. призначили обмеження волі на один рік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, суд, війна з Росією, самогубство
В тему

Останні матеріали