6 Червня 2024
Новини

На Одещині на хабарі у $20 000 спіймали посадовців міграційної служби

На Одещині на хабарі у $20 000 спіймали посадовців міграційної служби

Правоохоронці викрили посадовців Державної міграційної служби на Одещині, які отримали 20 тисяч доларів США за сприяння в уникненні депортації.

Про це у телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури керівнику одного з Управлінь ГУ ДМС в Одеській області та його спільнику повідомлено про підозру у вимаганні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, керівник спільно з підлеглим вимагали у громадянина Республіки Молдова 20 000 доларів США за допомогу в уникненні депортації.

Вони обіцяли іноземцю вплинути на працівників ДМС та суддів щодо прийняття позитивного рішення на його користь у справі про примусове повернення до країни походження та про заборону в’їзду в Україну.

За клопотанням прокурора посадовцю та його підлеглому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 70 млн грн та 7 млн грн відповідно.

Наразі вирішуються питання щодо відсторонення підозрюваних від займаних посад та накладення арешту на вилучене під час обшуків майно.

Слідство триває. Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими ДБР та співробітниками СБУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, війна з Росією, хабар
В тему