6 Червня 2024
Новини

На Харківщині в полон взяли групу російських штурмовиків

На Харківщині в полон взяли групу російських штурмовиків

У Вовчанську українські морські піхотинці з 36 бригади здійснили контратаку й узяли в полон групу російських штурмовиків.

Про це повідомила 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

«У ході блискавичної контратаки морпіхів-Білинківців у Вовчанську нашими воїнами було взято в полон групу російських штурмовиків. Поповнюємо обмінний фонд, щоб повернути наших братів з російських катівень!» — наголосили військові.

На початку червня Генштаб констатував, що під контролем українських військових перебуває близько 70% міста Вовчанськ. У місті та околицях точаться жорсткі бої з окупантами.

Нагадаємо, 10 травня війська рф розпочали новий наступ на північному сході України. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко розповів, що на півночі Харківщини наступає понад 30-тисячне угруповання росіян. Загалом на кордоні з українським регіоном зосереджено 50 тисяч окупантів.

Місто Вовчанськ, яке розташовується лише за 5 кілометрів від кордону з росією, стало першою ціллю окупантів. Війська рф змогли просунутися до міської забудови, паралельно здійснюючи обстріли цивільної інфраструктури.

Уже 24 травня президент Володимир Зеленський заявив, що українським військам вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння Харківської області, куди зайшли російські окупанти.

За даними МВС, у північній частині Вовчанська окупанти брали в полон цивільних місцевих жителів, також фіксували розстріли беззбройних українців. Місцева влада, правоохоронці та волонтери проводили евакуацію місцевого населення під російськими обстрілами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, харків
В тему