6 Червня 2024
Новини

На «Устилузі» вилучили контрабанду старовинних книг

На «Устилузі» вилучили контрабанду старовинних книг

На «Устилузі» чоловік «зеленим коридором» намагався вивезти книги французьких видавництв кінця XIX століття.

Вони можуть становити культурну цінність, а переміщення такого антикваріату через кордон перебуває під контролем держави, - інформують у Волинській митниці.

Книги тимчасово вилучили. Відповідно до ч. 2 ст. 471 Митного кодексу такі дії громадянина тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 30 відсотків вартості предметів правопорушення. Її визначать експерти додатково.

«Обрання «зеленого коридору» вважається заявою про те, що переміщувані через кордон товари не підлягають письмовому декларуванню, обкладенню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення або вивезення за межі України та свідчить про факти, що мають юридичне значення.

Громадяни, які проходять (проїжджають) через «зелений коридор», звільняються від подання письмової митної декларації. Звільнення від подання письмової митної декларації не означає звільнення від обов’язкового дотримання порядку переміщення товарів через митний кордон України», - наголосили в повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, митниця, контрабанда, історія, книги
В тему