5 Червня 2024
Новини

Зникла дорогою до школи: у Німеччині шукають 9-річну українку

Зникла дорогою до школи: у Німеччині шукають 9-річну українку

У німецькому місті Дебельн третій день шукають 9-річну дівчинку Валерію, яка зникла вранці 3 червня дорогою до школи.

Поліція не називає її громадянство, але німецькі ЗМІ пишуть, що зникла дівчинка «з української родини». Про це повідомила поліція Саксонії.

За даними правоохоронців, востаннє Валерію бачили близько 6:50 за місцевим часом у понеділок, 3 червня. Дівчинка йшла до школи та мала сісти на міський автобус, яким щодня їздила на навчання. Однак наразі досі не відомо, чи скористалася вона автобусом в той день.

Її сім’я звернулася в поліцію із заявою про зникнення лише в другій половині дня після того, як вона вчасно не повернулася зі школи. Своєю чергою школа завчасно не повідомила батьків про те, що Валерія не прийшла на заняття.

«Ми дізналися про зникнення дівчинки близько 18:30. З того часу ми робимо все можливе, щоб знайти її цілою і неушкодженою. Ми дуже серйозно ставимося до цієї справи», — зазначив речник поліції Анджей Ридзік.

А втім, наразі у правоохоронців немає жодних даних про місцеперебування Валерії. Водночас поліція оприлюднила фотографію та прикмети дитини. У повідомленні йдеться, що дівчинка говорила «ламаною німецькою». Водночас Bild зазначає, що Валерія є дитиною з української родини.

До пошуків у місті Дебельн залучили гелікоптер та спеціально навчених собак, а в операції взяли участь до 70 фахівців, зокрема, місцеві водойми обстежили водолази. Як зазначає Sächsische.de, за словами Ридзіка, пошукові заходи поширилися поза межами міста». 

Німецькі видання також пишуть, що поліція «не виключає злочину». Зокрема, правоохоронці перевіряють повідомлення про випадок, який стався з іншою школяркою з Дебельна 29 травня.

Тоді 8-річна школярка повідомила, що біля навчального закладу з автівки вийшов незнайомець і підійшов до неї. Він помітив, що дівчинка гладила кота, й нібито запропонував їй показати інших котів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: німеччина, війна з Росією
В тему

Останні матеріали