30 Травня 2024
Новини

ДБР хоче повертати на позиції військових, які залишили частини

ДБР хоче повертати на позиції військових, які залишили частини

Державне бюро розслідувань працює над механізмом, аби повертати на службу тих військових, які залишили її, а не порушувати проти них справу про самовільне залишення частини.

Про це сказав директор ДБР Олексій Сухачов в коментарі «Interfax — Україна».

«Наше завдання — сприяти поверненню бійців на бойові позиції, а не покращувати статистику відкритих кримінальних проваджень щодо ухилення від несення служби», — заявив він і додав, що пріоритет у цьому питанні надають профілактичним заходам та роз'яснювальній роботі.

За його словами, ДБР спільно з Генштабом ЗСУ, військовою службою правопорядку, СБУ та Нацполіцією відпрацювали спеціальний комплекс заходів.

Він дає змогу оперативно встановити місце перебування кожного військовослужбовця, який самовільно залишив частину, і повернути його назад. У ДБР прагнуть довести цей механізм «до автоматизму».

Зазначимо, за січень-лютий 2024 року правоохоронці розпочали 4,6 тисячі справ за ст. 407 Кримінального кодексу України про самовільне залишення частини (СЗЧ). Кількість таких справ зростає.

Стаття 407 Кримінального кодексу України про ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період та на військову службу за призовом з-поміж резервістів в особливий період передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дбр, війна з Росією
В тему