30 Травня 2024
Новини

Ковельчанин через «Устилуг» хотів ввезти модеми й електрокабелю на 300 тисяч

Ковельчанин через «Устилуг» хотів ввезти модеми й електрокабелю на 300 тисяч

На посту «Устилуг» ковельчанину завадили ввезти товар без належної сплати податків.

Орієнтовна вартість тимчасово вилучених на склад митниці предметів порушення – 300 тис. грн. Про це повідомили у Волинській митниці.

Під час повернення додому з Польщі чоловік обрав смугу руху «зелений коридор», що має юридичне значення. Початок проїзду транспортним засобом каналом, позначеним символами зеленого кольору, є заявою про те, що переміщувані у ньому товари не підлягають заборонам чи обмеженням, письмовому декларуванню та оподаткуванню. У супроводжуваному водієм багажі без сплати митних платежів можна ввозити для особистого користування на особу не більше 50 кг товару вартістю не більше еквіваленту 500 Євро (крім підакцизних).

Тим часом з багажного відсіку «Рено» цього громадянина тимчасово вилучили 230 кг електрокабелю, автозапчастини, майже 200 нових модемів/роутерів.

Відповідно до ч. 2 ст. 471 Митного кодексу недекларування товарів громадянами тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків їх вартості. Митники склали протокол та розпочали провадження в адміністративній справі. У подальшому у цього громадянина, за умови сплати штрафу до державного бюджету у повному обсязі, буде можливість поміщення свого краму в режим імпорту з обов’язковим дотриманням заходів тарифного та нетарифного регулювання, в тому числі сплатою належних митних платежів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, митниця
В тему