29 Травня 2024
Новини

На Закарпатті два переправники ухилянтів хотіли підкупити прикордонника за $6000

На Закарпатті два переправники ухилянтів хотіли підкупити прикордонника за $6000

На Закарпатті двом місцевим мешканцям повідомили про підозру за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Про це інформує спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

За даними слідства, 36-річні підозрювані підшукали чотирьох чоловіків призовного віку, які хотіли виїхати за кордон під час війни, доставили їх до одного з прикордонних населених пунктів в Ужгородському районі, де забезпечили тимчасовим житлом, а згодом супроводили до лінії кордону із Словаччиною для подальшого їх переміщення за межі України. Свої послуги оцінили у 25 тисяч доларів США.

Встановлено, що за гроші спільники намагались «домовитись» із військовослужбовцем 94 прикордонного загону, щоб той надав інформацію щодо охорони державного кордону на своїй ділянці відповідальності. Останній повідомив про цей факт правоохоронців, які задокументували протиправну діяльність переправників. 

Під час надання прикордоннику майже 6 тисяч доларів США підозрюваних затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави. Водночас перевіряється причетність до злочину інших осіб.   

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами Департаменту військової контррозвідки СБУ та спільно із відділом внутрішньої та власної безпеки по 94 прикордонному загону (м. Чоп).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, війна з Росією
В тему