29 Травня 2024
Новини

Під час окупації села на Миколаївщині троє росіян катували цивільних: отримали підозри

Під час окупації села на Миколаївщині троє росіян катували цивільних: отримали підозри

Під час тимчасової окупації села Новопетрівка Миколаївської області троє російських військових вбивали та катували людей, їм повідомили про підозру.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, у березні 2022 року військовослужбовці 108 десантно-штурмового полку 7 десантно-штурмової дивізії Збройних сил рф вимагали в мешканців села Новопетрівка віддати зброю, яку селяни забрали під час відступу російської армії.

З цією вимогою окупанти прибули до будинку старости села. Один із військових погрожував старості та іншій людині вбивством. Він направив зброю у їхній бік та вистрілив автоматною чергою з відстані 3-4 метрів, імітуючи розстріл.  

Злякавшись, чоловік вирішив самостійно зібрати всю зброю та віднести її окупантам. 

Під час зустрічі біля в’їзду в село двоє інших російських військових затримали його, погрожуючи зброєю. Вони наділи на руки чоловіка пластикові хомути та утримували його в місці розташування російських військ. 

У цей час окупанти катували його: били ногами та руками, прикладом автомата, стискали нігті на руках плоскогубцями та спилювали зуби напилком. Згодом росіяни застрелили чоловіка.

Крім цього, ці самі двоє росіян затримали й іншого цивільного, зв’язали йому руки та погрожували зброєю. Так вони утримували чоловіка декілька годин. У цей час били його ногами, руками та прикладом автомата.

Їм повідомили про підозри за статтями Кримінального кодексу України:

  • двом із них за ч. 1 ст. 28 та ч. 1, 2 ст. 438 —  жорстоке поводження з цивільним населенням, поєднане з умисним вбивством;
  • а ще одному за ч. 1 ст. 438 — порушення законів та звичаїв війни.

Двом окупантам може загрожувати довічне позбавлення волі, а третьому — на строк до 12 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: миколаїв, війна з Росією
В тему