28 Травня 2024
Новини

Двоє українців напали на прикордонника і втекли в Румунію

Двоє українців напали на прикордонника і втекли в Румунію

Румунські правоохоронці затримали двох українців, які напали на прикордонника на Закарпатті, а потім незаконно перетнули кордон із Румунією.

Про це в етері телемаратону «Єдині новини» сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, після нападу прикордонники відразу повідомили про інцидент не тільки українських правоохоронців, а й румунських колег із прикордонної служби.

Згодом ті затримали двох чоловіків, які, ймовірно, причетні до нападу на представника української Держприкордонслужби. При одному з чоловіків також знайшли вкрадену службову зброю прикордонника — пістолет для відстрілу гумових куль.

Раніше журналіст Віталій Глагола писав, що затриманими виявилися 35-річний Андрій Боярко та 30-річний Роман Нежижим із Запоріжжя. За його даними, українські правоохоронці готують матеріали для екстрадиції двох чоловіків.

Нагадаємо, увечері 24 травня двоє чоловіків, які незаконно хотіли перетнути кордон із Румунією, напали на прикордонника, який виявив їх. Вони відібрали в нього зброю та втекли через кордон.

У поліції порушили кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу — грабіж, вчинений в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186), та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 345). Винним загрожує до 10 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: прикордонники, Румунія, війна з Росією, Україна, напад
В тему