16 Травня 2024
Новини

У Криму знищили два літаки МіГ та новітню систему ППО

У Криму знищили два літаки МіГ та новітню систему ППО

В окупованому Криму внаслідок атаки на військовий аеродром «Бельбек» в ніч проти 15 травня знищили два літаки, зенітно-ракетний комплекс нового покоління та склад пально-мастильних матеріалів.

Про це пише російський Telegram-канал Astra з посиланням на джерела в екстрених службах.

Ударів тієї ночі було щонайменше два: унаслідок першого знищені 2 винищувачі-перехоплювачі МіГ-31, а також згорів склад пально-мастильних матеріалів.

Трохи пізніше, ближче до ранку 15 травня, ракета вдарила по ЗРК С-400 «Тріумф» в районі села Вишневе. Після атаки комплекс спалахнув.

За даними Astra, унаслідок цих атак 2 російські військові загинули, ще 13 зазнали поранень. Підтвердження цієї інформації поки немає.

Також аеродром «Бельбек» був під атакою і цієї ночі, 16 травня. Українські партизани писали, що ураження зазнав артилерійський склад. Проукраїнський Telegram-канал «Крымский ветер» з посиланням на супутникові знімки пише, що на аеродромі вночі фіксували пожежу.

У Міноборони рф заявляли, що в ніч проти 15 травня сили ППО нібито знищили над Кримом 10 оперативно-тактичних ракет ATACMS, а вночі 16 травня — ще 5 таких ракет.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: крим, війна з Росією
В тему