14 Травня 2024
Новини

У прифронтових районах ділки намагалися продати криміналітету трофейну зброю

У прифронтових районах ділки намагалися продати криміналітету трофейну зброю

У прифронтових районах Донецької та Харківської областей ділки намагалися продати представникам кримінальних кіл трофейні озброєння та боєприпаси.

Про це повідомили в СБУ.

У фігурантів вилучили російські автомати АК-12, снайперські гвинтівки, протитанкові гранатомети та вибухівку.

Усього затримали 5 ділків. Так, на Донеччині нейтралізували угруповання, до якого входили четверо жителів Дніпропетровщини. Вони займалися продажем бойових засобів ураження, які вивозили з місць колишніх боєзіткнень поблизу лінії фронту.

Фігурантів затримали «на гарячому» під час збуту двох реактивних протитанкових гранат РПГ-22. Під час обшуків у них вилучили арсенал бойових гранат, автоматів Калашникова та гранатометів.

Затриманим уже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

А на Харківщині військова контррозвідка знайшла великий схрон зі зброєю та боєприпасами на території приватного будинку. Там же була підпільна майстерня для ремонту й відновлення пошкоджених засобів ураження.

За даними слідства, схованку з нелегальним «цехом» облаштував власник помешкання — водій місцевої військової частини. Відремонтоване озброєння він планував продати в даркнеті, де потенційними клієнтами були представники криміналітету.

Під час обшуку в нього вилучили: 3 кг пластиду, понад 100 бойових гранат, 10 протитанкових, мінометних та протипіхотних мін, ручний кулемет Калашникова, снайперську гвинтівку Драгунова, два протитанкових ракетних комплекси «Метис», реактивний піхотний вогнемет, понад 10 тисяч набоїв різного калібру.

За викритими фактами тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності. Усе вилучене озброєння та боєприпаси передадуть на потреби ЗСУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, харків, війна з Росією, сбу
В тему