14 Травня 2024
Новини

На Харківщині наступає понад 30 тисяч окупантів

На Харківщині наступає понад 30 тисяч окупантів

На півночі Харківщини наступає понад 30-тисячне угруповання росіян.

Всього на кордоні з українським регіоном зосереджені 50 тисяч окупантів. Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко у інтерв’ю AFP, передає Barron`s.

Разом з цим посадовець запевняє, що безпосередньо Харкову наразі нічого не загрожує.

Нагадаємо, вранці 10 травня російські війська спробували прорвати лінію оборони на півночі Харківської області поблизу кордону з рф. Збройні сили України відбили атаки та продовжують захищати позиції в регіоні. Також туди спрямували резервні підрозділи. Президент Володимир Зеленський підтвердив, що російські війська розпочали нову хвилю наступальних дій на Харківському напрямку. 

Паралельно із цим росіяни посилили обстріли прикордонних громад Харківської області.

У ніч проти 11 травня в Генштабі повідомили, що на півночі Харківщини тривали бої за села, які фактично перебували в «сірій зоні».

Зранку 12 травня в підрозділі Національної гвардії «Гострі Картузи» повідомили, що українські військові відійшли з деяких позицій. Аналітики DeepState заявили, що окупанти просунулися поблизу Красногорівки та Володимирівки, зайнявши декілька сіл на півночі області.

Уже ввечері президент оголосив, що в Харківській області тривають оборонні бої на значній частині прикордонної смуги. Він казав, що є села, які із «сірої зони» стали зоною ведення бойових дій. На Харківському напрямку оперативна обстановка залишається складною та динамічно змінюється. Зокрема, тривають бої за Вовчанськ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією
В тему