13 Травня 2024
Новини

Волинянин обікрав дім священника: його судили

Волинянин обікрав дім священника: його судили

На Волині раніше судимий за крадіжку чоловік поцупив із будинку священника понад 250 тисяч гривень.

Як йдеться у матеріалах справи Любешівського районного суду, злочин стався у період з 4 серпня по 9 вересня 2023 року в селі Підкормілля Камінь-Каширського району, пишуть "Волинські новини".

Сергій Ф., відігнувши віконну раму, заліз у будинок місцевого священника. Понишпоривши добряче, він знайшов у дерев’яній шафі церковний ієрейський хрест жовтого кольору, 30 тисяч гривень та 6 тисяч доларів США. Усе добро крадій прихопив із собою, чим заподіяв священнику шкоди на суму 250 397 гривень.

Правоохоронці у рамках розслідування злочину 13 вересня під час обшуку у будинку підозрюваного виявили вкрадений хрест. Також встановили, що сліди пальців рук на місці злочину належать підозрюваному.

Під час судового засідання священнослужитель розповів, що проживає у парафіяльному будинку. У період, згаданий в обвинувальному акті, він часто хворів та їздив лікуватися до батьків у Ківерці. Коли 9 вересня 2023 року повернувся додому та зайшов у будинок, то одразу звернув увагу на безлад. Згодом виявив крадіжку і повідомив поліцію.

Священник також зазначив, що гроші заощаджував протягом тривалого часу і вкрадена сума є для нього значною. При призначенні покарання просив не позбавляти волі злочинця.

Суд дослідив усі докази та вирішив, що вина Сергія Ф. у викраденні чужого майна, поєднаного з проникненням у житло, вчиненого повторно і в умовах воєнного стану, доведена.

Тож, врахувавши, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності, має непогашену судимість, суд призначив йому 5 років та 6 місяців позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, крадіжка, суд
В тему

Останні матеріали