12 Травня 2024
Новини

На Харківщині захисники відійшли від деяких позицій

На Харківщині захисники відійшли від деяких позицій

На Харківщині, за даними аналітиків, окупанти просунулися поблизу Красногорівки та Володимирівки, зайнявши декілька сіл на півночі області.

Про це повідомили в підрозділі Національної гвардії «Гострі Картузи», а також про це йдеться у звіті аналітиків DeepState.

Військові кажуть, що відступили з позицій через великий натиск росіян, які «вмирають пачками, але все одно давлять і місцями досягають успіху». Учора, 12 травня, о 14-й годині розпочалися бої за населений пункт Глибоке, який має стратегічне значення, кажуть у підрозділі.

Аналітики проєкту DeepState стверджують, що росіянам вдалося окупувати, зокрема, Стрілечу, Пильну, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку.

Крім того, російські окупанти намагаються закріпитися в населених пунктах Мороховець, Олійникове, Лук'янці й Зелене. Наразі тривають бої за село Глибоке, яке є останнім пунктом перед основною ціллю в тому районі для росіян — зайняти село Липці, йдеться у звіті.

Також намагаються закріпитися в селах Гатище, Стариця та Бугруватка, рухаючись у бік міста Вовчанськ. Біля останніх двох населених пунктів та на північних околицях Вовчанська минулої доби була помічена велика кількість піхоти, наразі тривають бої.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією
В тему