11 Травня 2024
Новини

На Харківщині ЗСУ стабілізували лінію зіткнення

На Харківщині ЗСУ стабілізували лінію зіткнення

На Харківщині ворог наткнувся на вогневе ураження українських бойових бригад.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

окупанти розпочали активні бойові дії на Північних кордонах Харківської області. За словами Синєгубова, станом на 11 травня бої точаться в районах населених пунктів Красне, Мороховець, Олійникове, Гатище, Стрілеча, Пильне та Борисівка, а також в районі Олійнікове та Огірцеве. Тоді як в районі села Липці та міста Вовчанськ продовжуються контрударні дії.

Для атак ворог застосовує піхоту та техніку.

«Ворог намагається просуватись в глибину території нашої держави. На Харківщині тривають оборонні бої проти таких спроб. Ворог застосовує піхоту та техніку. Мова йде як про ДРГ чисельність 5-10 осіб, так і про групи 20 або 30 солдатів. В окремих випадках формування підсилені броньованою технікою», – зазначив голова ОВА.

Варто відзначити, що від початку активізації окупантів на кордоні з Харківщиною, «сіра зона» не розширилася, загарбникам не вдалося зайняти жодного населеного пункту. Наразі логістика для цивільних йде без обмежень.

«Просто будемо зважати на ту військову ситуацію на обстановку яка є у нас. У разі виникнення будь-яких логістичних проблем, ми маємо підготовлені логістичні маршрути. Тому проблем з евакуацією цивільного населення з Вовчанського напрямку, переміщенням цивільного населення у нас не буде», – додав Синєгубов.

Вчора в Міноборони повідомили, що о 5-й ранку відбулася спроба прориву російськими військами лінії оборони ЗСУ під прикриттям бронетехніки в Харківській області. Силам оборони України вдалося зупинити російську армію у «сірій зоні» на півночі Харківської області, у низці прикордонних населених пунктів точаться бої.

До слова, окупаційні війська рф активізували свої атаки відразу на трьох напрямках на східному фронті. За даними військових, ворог посилив наступальні дії на Авдіївському, Куп'янському та Бахмутському напрямках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією
В тему

Останні матеріали