7 Травня 2024
Новини

Представники яких країн ЄС приїдуть до москви на «інавгурацію» путіна

Представники яких країн ЄС приїдуть до москви на «інавгурацію» путіна

Представники деяких держав-членів Європейського Союзу, серед яких, зокрема, Словаччина та Угорщина, приїдуть на «інавгурацію» очільника росії володимира путіна 7 травня.

Про це пише Reuters та «Радіо Свобода» із посиланням на власні джерела. Також на заході будуть присутні представники Франції, Греції, Мальти та Кіпру — загалом шість країн-членів ЄС.

За даними «Радіо Свобода», Бельгія також мала намір відправити свого представника на «інавгурацію» путіна. Однак уже вранці, 7 травня, там заявили, що країна не приїде на захід.

Нагадаємо, першою серед європейських країн про участь свого представника в «інавгурації» путіна повідомила Франція. Reuters пише, що таке рішення Франції свідчить про потенційний розкол у західному таборі, оскільки деякі країни рішуче виступають проти надання путіну будь-якої форми легітимності.

Водночас країни Балтії, які не мають своїх представників у москві, категорично виключили участь в «інавгурації» путіна, яка запланована на 7 травня. Чехія та Німеччина також відкинули таку пропозицію.

Міністерство закордонних справ України заявило, що не бачить правових підстав визнавати путіна легітимним главою рф. У відомстві закликають інші держави слідувати цьому ж прикладу.

До слова, «вибори» президента росії відбувалися протягом 15-17 березня. «Голосування», зокрема, проводили на тимчасово окупованих територіях України.

російське видання «Медуза» ще в серпні 2023-го писало, що для 70-річного путіна вже почали відбирати «суперників» на вибори. Головна вимога — їм має бути не менш як 50 років, щоб не виникало питань до віку путіна. За даними медіа, планувалося, що на виборах путін набере «рекордний результат»: він мав отримати більш ніж 80% голосів із явкою понад 70%.

У підсумку Центральна виборча комісія росії оголосила, що за путіна нібито віддали голоси 87,28% виборців, тобто майже 76 мільйонів росіян.

Міністерство закордонних справ України заявило, що такий «виборчий процес» буде незаконним та нікчемним, а врахування голосів, отриманих на тимчасово окупованих територіях України, поставить під сумнів легітимність усього результату виборів президента рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир путін, росія, угорщина, євросоюз, франція, греція
В тему