1 Травня 2024
Новини

У Харкові жінка збирала матеріали для сюжетів Скабєєвої та Соловйова

У Харкові жінка збирала матеріали для сюжетів Скабєєвої та Соловйова

У Харкові жінка допомагала кремлівським медіа виправдовувати війну проти України.

Зокрема вона готувала тези, які використовували у замовних матеріалах центральні телеканали росії. Про це повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, фігурантка готувала «інформаційні довідки» щодо російських ударів по Харкову, у яких героїзувала окупантів та заперечувала їхні воєнні злочини. Надалі її повідомлення транслювали в сюжетах ток-шоу Ольги Скабєєвої та Дмитра Соловйова.

Слідчі встановили, що колаборантка працювала на кремлівські медіа через посередника. Ним виявився російський військкор, який координував свої дії з воєнною розвідкою рф. Фігурантка вийшла на нього через соцмережу «ВКонтакте» і запропонувала свою допомогу.

Після отримання відомостей російський військкор передавав їх модераторам центральних телеканалів рф або сам виступав в етерах із тезами своєї поплічниці.

Щоб зібрати дані, фігурантка відстежувала новини у Telegram-каналах або «в темну» випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих, кажуть в СБУ.

Слідчі затримали жінку та вилучили в неї мобільний телефон. Їй повідомили про підозру за ч. 6 ст. 111-1 та ч. 1, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією, сбу
В тему

Останні матеріали