27 Квітня 2024
Новини

У Харкові росіяни влучили ракетою біля лікарні: там перебувала тисяча людей

У Харкові росіяни влучили ракетою біля лікарні: там перебувала тисяча людей

Харків у ніч проти 27 квітня вкотре атакували ракетами та влучили поряд із медичним закладом, у корпусах якого перебувало більш як тисяча людей.

Про це розповів міський голова Ігор Терехов.

За його словами, у медкомплексі на момент ракетного обстрілу перебували 900 пацієнтів і 250 працівників лікарні.

«На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу — в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих», — зазначив Терехов.

За даними влади, відомо про одну поранену людину. У поліції уточнили, що це 54-річна пацієнтка лікарні — вона зазнала уламкових поранень.

Як установили слідчі, росіяни вдарили двома ракетами С-300 по Салтівському району Харкова. На місці влучань утворилися величезні вирви.

Пошкоджені будівля медзакладу, яка не експлуатувалась, харчоблок і корпус, у якому перебували 60 пацієнтів та 5 працівників лікарні. Пацієнтів перевели до інших корпусів. Будівлі, у яких перебували решта людей, не постраждали.

Також від вибухової хвилі постраждали лінії електропередачі, водогін та інші інженерні комунікації. На місці працюють усі відповідні служби.

Удар стався під час повітряної тривоги, яка в Харкові та області тривала з 00:30 до 00:58. У місті лунали вибухи. Повітряні сили ЗСУ попереджали про ракетну небезпеку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією, лікарня
В тему