0 0000
Новини

У лондонському метро з'явився "російський" поїзд

У лондонському метро з'явився

Тематичний поїзд "Серце Росії" запустили зі станції "Бейкер-стріт" лондонського метро.

Поїзд складається із семи вагонів. Для оформлення складу вибрали кольори, які є на прапорах обох країн, – білий, червоний і синій. Пасажири можуть ознайомитися з досягненнями Росії і СРСР в науці, архітектурі, балеті, образотворчому мистецтві, літературі, кінематографі, а також у космічній галузі.

На стінах вагона, присвяченого російській архітектурі, представлена ??панорама з символів російської столиці – Кремль, храм Василя Блаженного і Останкінська вежа. Інший вагон прикрашають витончені балерини, що кружляють у танці, Лускунчик і Великий театр. Ще один – портрети Льва Толстого і Федора Достоєвського. Досягнення вітчизняної науки символізує Дмитро Менделєєв і його періодична таблиця. Образотворче мистецтво представляє "Чорний квадрат" Казимира Малевича. Про вітчизняний кінематограф жителям Лондона нагадають герої фільмів "Москва сльозам не вірить", "Шерлок Холмс і доктор Ватсон", "Біле сонце пустелі".

Поїзд курсуватиме протягом трьох місяців за трьома лініями лондонського метро – Кільцевій, Хаммерсміт-енд-Сіті і Дистрикт. Очікується, що за цей час в ньому зможуть проїхати більше мільйона осіб.

Також на 20 станціях розмістять тематичні плакати з портретами відомих російських діячів і QR-кодами, за допомогою яких пасажири зможуть завантажити додаток Heart of Russia і дізнатися докладніше, наприклад, про Михайла Булгакова або Анну Ахматову.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему