22 Квітня 2024
Новини

Telegram є величезною проблемою для України, - Буданов

Telegram є величезною проблемою для України, - Буданов

Месенджер Telegram є величезною проблемою для України через свою анонімність.

Про це керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів у інтерв’ю виданню BBC News Україна.

На питання про те, як розв’язати цю проблему, Буданов зазначив, що в цьому питанні потрібно «навести лад», а саме — законодавчо змусити всіх зареєструватися для розуміння того, хто стоїть за певним медіаресурсом.

«Нема питання впливу чи тиску — питання ж не в цьому. Якщо ти хочеш доводити свою позицію — а вона може комусь не подобатись, і це нормально в демократичному суспільстві — неси відповідальність. Чого ти боїшся сказати, хто ти?» — вважає керівник ГУР МО.

Буданов також вважає, що блокування Telegram або ж тимчасове закриття анонімних каналів розв’яже проблему лише тимчасово. Водночас він підкреслює, що анонімних користувачів потрібно «змусити зареєструватися».

Керівник ГУР МО також розповів, що сам користується Telegram лише для того, «щоб дивитися здебільшого, як російський соціум сприймає ті чи інші події». Водночас його підлеглим, за словами Буданова, заборонено користуватися будь-якими соцмережами.

Нагадаємо, 14 лютого речник ГУР МО Андрій Юсов заявив, що платформа Telegram містить у собі «цілу низку загроз для України». За його словами, загрозу для безпеки держави становлять не окремі медіа, що є на платформі, а сама соцмережа.

Водночас він зазначив, що Україна вибудовує комунікацію з адміністраціями всіх платформ, щоби працювати за прозорими правилами.

У Telegram відповіли, що платформа повністю безпечна для українців.

1 квітня у Верховній Раді ініціювали законопроєкт, яким пропонують запровадити регулювання для месенджера Telegram та подібних йому соцмереж. Його автор — народний депутат Микола Княжицький — пояснював, що законопроєкт не пропонує блокування Telegram, а запроваджує «приблизно таке саме регулювання, яке встановлено законодавством для платформ типу YouTube».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, соцмережі, війна з Росією
В тему

Останні матеріали