22 Квітня 2024
Новини

Вбивство поліцейського на Вінниччині: затриманим повідомили про підозру

Вбивство поліцейського на Вінниччині: затриманим повідомили про підозру

Про підозру у вбивстві та замаху на життя правоохоронців повідомили двом військовослужбовцям, причетним до розстрілу поліцейських на Вінниччині.

Також вони отримали підозру у дезертирстві. Про це повідомляє Офіс генпрокурора та ДБР.

Як повідомляє Держбюро розслідувань, 19 квітня військовослужбовці – батько та син – самовільно залишили військову частину на Одещині. Вони також украли табельний пістолет, який був закріплений за одним з них.

«За даними слідства, 20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події. Правоохоронці розшукали їх та затримали в порядку ст. 208 КПК України у селі Липецьке Подільського району Одеської області», – розповіли у прокуратурі.

Раніше на території Вінницької області було виявлено автомобіль, на якому переміщалися розшукувані особи, та боєприпаси. Також під час слідчих дій було знайдено зброю – ймовірне знаряддя вбивства.

Військовослужбовцям повідомлено про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України). Також їм повідомлено про підозру у дезертирстві зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408 КК України).

Наразі з підозрюваними проводяться слідчі дії та вирішується питання про їх арешт. Їм може загрожувати термін від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вінниця, війна з Росією
В тему

Останні матеріали