0 0000
Новини

«Ленінопад» по-польськи

«Ленінопад» по-польськи

У Польщі набув чинності закон про знесення радянських пам'ятників у рамках програми декомунізації країни. За попередніми оцінками, закон торкнеться понад 200 пам'ятників солдатам Червоної армії. Що з ними буде після демонтажу, поки не вирішено, пише УНІАН з посиланням на DW.

Відтак, пам’ятники, що символізують комунізм чи інший тоталітарний лад, повинні бути протягом 12 місяців перенесені з громадських місць. Рішення буде ухвалювати місцева влада.

Раніше влада Польщі заявляла про намір видалити всі комуністичні пам'ятники, встановлені поза кладовищами та місцями поховання. Оцінювати скульптури на приналежність до тоталітаризму буде Інститут національної пам'яті Польщі.

У списку – близько 400 меморіалів, включаючи 230 пам'ятників солдатам Червоної армії. Згідно з нинішнім трактуванням історії у Польщі, Червона армія принесла країні не звільнення від фашизму, а нову окупацію.

МЗС Росії назвав ухвалення нового польського закону свідомою провокацією, попередивши, що вона не залишиться без наслідків.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему