19 Квітня 2024
Новини

Звільнили речницю ОК «Південь» Гуменюк

Звільнили речницю ОК «Південь» Гуменюк
З посади відкликали очільницю Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Наталію Гуменюк. 

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ. Напередодні щодо її звільнення до військового керівництва зверталася низка українських видань.

Там розповіли, що у пресслужбі Сил оборони Півдня провели ротаційні заходи. Наразі військове керівництво проводить відбір відповідного фахівця, «який чи яка вже невдовзі стане "голосом"» цього угруповання.

Там також запевнили, що Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі та організовуватиме співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію Збройних сил.

Нагадаємо, учасники Медіаруху, журналісти та медіа, звернулися до військового керівництва з проханням усунути Наталію Гуменюк від управління об'єднаним пресцентром ОК «Південь».

Підписанти зазначають, що Гуменюк перешкоджає висвітленню злочинів росіян і не дає журналістам показувати подвиг оборонців Херсонщини. А фіксувати воєнні злочини вдається здебільшого завдяки обходженню обмежень, встановлених у зоні підпорядкування Гуменюк, а не за її сприяння.

«Ми бачимо обличчя захисників Донеччини, Луганщини, Харківщини, Запоріжжя, але не бачимо облич захисників Херсонщини. На Херсонщині ми бачимо лише пані Гуменюк», — ідеться в заяві.

Крім того, як зазначає Медіарух, на відміну від інших напрямків, на Херсонщині немає доступу до шпиталів і стабпунктів, де лікують поранених захисників та цивільних.

Тож журналісти звернулися до головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, міністра оборони Рустема Умєрова та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича з проханням замінити Гуменюк на посаді та забезпечити доступ репортерів до районів Херсонщини й сусідніх регіонів.

Окрім цього, понад 150 медійників, видань та об’єднань з України та з-за кордону звернулися до комітету Верховної Ради з питань свободи слова з проханням звільнити Наталію Гуменюк. У парламенті обіцяли розглянути це питання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, робота
В тему