10 Квітня 2024
Новини

Палицею побила авто ТЦК: на Хмельниччині суд оштрафував жінку на 85 грн

Палицею побила авто ТЦК: на Хмельниччині суд оштрафував жінку на 85 грн
На Хмельниччині жінку, яка палицею побила вікна в автомобілі ТЦК та СП (військкомату), суд оштрафував на 85 гривень.

Про це йдеться в постанові Ізяславського районного суду Хмельницької області.

У рішенні зазначається, що жінка, яка працювала машиністкою з прання білизни в місцевому дитсадку, 29 березня висловлювалась нецензурною лайкою на адресу співробітника ТЦК та дерев'яною палицею пошкодила вікна в автомобілі Mercedes-Bens, «чим порушила громадський порядок і спокій громадян».

На судовому засіданні фігурантка визнала повністю свою вину і розкаялася. Вона просила врахувати її важкий емоційний стан, пов'язаний із постійними переживаннями за сина, який є мобілізованим до ЗСУ. Жінка пообіцяла надалі протиправних дій не вчиняти.

Сам потерпілий співробітник ТЦК на судове засідання не з'явився, але письмово просив суд застосувати максимально можливе стягнення з обвинуваченої.

Зрештою, суд постановив визнати жінку винною у дрібному хуліганстві та призначити їй штраф у розмірі 85 гривень. Також з неї стягнуть судовий збір в сумі 605 гривень.

Зазначимо, що за дрібне хуліганство загрожує штраф від 51 до 19 гривень, або громадські роботи на строк до 60 годин, або виправні роботи на строк до 2 місяців із відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб. 

Нагадаємо, на відео, яке поширилося в соцмережах наприкінці вересня, декілька жінок напали на машину кольору хакі із зображенням білого хреста. В автомобілі перебували щонайменше двоє співробітників ТЦК. Кадри показують, як одна із жінок, озброївшись палицею, почала бити вікна автівки, після чого чоловік у військовій формі, який був на водійському місці, вибіг геть.

У місцевих Telegram-каналах писали, що сталося це в селі Кунів Шепетівського району Хмельницької області.

У Хмельницькому обласному ТЦК та СП відреагували на ситуацію, заявивши про «напад групи агресивних місцевих мешканок» на військовослужбовців Шепетівського районного ТЦК під час проведення «заходів оповіщення». Військкомат звернувся до поліції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: хмельницький, суд, військкомат
В тему