10 Квітня 2024
Новини

На Херсонщині в руках 10-річного хлопчика вибухнула гільза

На Херсонщині в руках 10-річного хлопчика вибухнула гільза
На Херсонщині в селі Новорайськ 10-річний хлопчик внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета, з яким він бавився, зазнав поранень.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Там розповіли, що дитина бавилася гільзою, коли та вибухнула в неї в руках. Хлопчик зазнав уламкових поранень пальців та кисті. 

Медики надали потерпілому необхідну медичну допомогу. Нині життю дитини нічого не загрожує. Стан потерпілого оцінюють як задовільний.

Зазначимо, що ДСНС створила інтерактивну карту територій, які потенційно можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами. Переглянути карту, повідомити про вибухівку чи мінування можна за посиланням. Рятувальники попереджають, що нерозірвані снаряди можуть бути в покинутих будинках, просто неба, на полях, у лісах, на узбіччях доріг, дитячих майданчиках.

Якщо ви виявили вибухонебезпечний або підозрілий предмет, не торкайтеся його, відійдіть принаймні на 100 метрів. Позначте місце палицею, одягом, камінням тощо. Попередьте інших людей поруч і повідомте про знахідку за номерами: 101 — ДСНС, 102 — поліція. На сайті ДСНС можна знайти, який вигляд мають найпоширеніші вибухонебезпечні предмети.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему