8 Квітня 2024
Новини

На Тернопільщині депутат допомагав чоловікам незаконно виїжджати за кордон

На Тернопільщині депутат допомагав чоловікам незаконно виїжджати за кордон
Депутат сільради у Тернопільській області допомагав чоловікам призовного віку ухилятися від мобілізації та нелегально виїжджати за кордон.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними слідства, сам депутат після початку повномасштабного вторгнення був мобілізований до однієї з військових частин Сил оборони.

Під час служби він почав підробляти листи-обґрунтування на безперешкодне ввезення гуманітарних вантажів нібито для потреб українських захисників. За цими листами потенційних призовників вносили до системи «Шлях». Згодом вони безперешкодно виїжджали за межі України.

Це не єдиний такий випадок, викритий слідчими. Так, у Черкаській області затримали засновника місцевого благодійного фонду, який торгував «посадами» у лавах організації для виїзду за межі України під виглядом волонтерів.

На Одещині затримали голову районної військово-лікарської комісії, який продавав фіктивні документи про непридатність до служби за станом здоров’я. Підшукувати клієнтів допомагав лікар-травматолог із місцевої лікарні, якого співробітники СБУ затримали ще на початку року.

А на території Івано-Франківської та Закарпатської областей викрили угруповання, яке переправляло чоловіків за кордон уплав через річку Тиса або лісовими стежками в обхід пунктів пропуску.

За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. За даними слідства, вартість таких «послуг» становила до 12 тисяч доларів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, війна з Росією, Україна
В тему