8 Квітня 2024
Новини

Що відомо про нападника на юнака у фунікулері в Києві

Що відомо про нападника на юнака у фунікулері в Києві
За фактом вбивства неповнолітнього хлопця на станції фунікулера в Києві Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження. 

З'ясувалося, що нападник працював у правоохоронних органах. Про це hromadske повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідство встановило, що ввечері 7 квітня між чоловіком, який служить водієм у правоохоронному органі, та неповнолітнім юнаком виник конфлікт. Після виходу з вагона фунікулера на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло й зазнав смертельного порізу шиї. Неповнолітній помер на місці.

Затриманого правоохоронця вже відсторонили від виконання своїх обов?язків. 

Наразі проводиться комплекс оперативно-слідчих дій. Затриманому готуються оголосити підозру в навмисному вбивстві — ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Чоловікові може загрожувати від 7 до 15 років ув'язнення.

У ДБР уточнили, що затриманий працював в Управлінні державної охорони (УДО). Цей орган підпорядкований президенту та підконтрольний Верховній Раді. В УДО розповіли, що призначили внутрішнє службове розслідування. Запевняють, що надають всю необхідну допомогу правоохоронним органам та всіляко сприятимуть слідству. 

Нагадаємо, в соціальних мережах ввечері 7 квітня писали, що в Києві на станції фунікулера хлопець під час сварки розбив скло й уламком смертельно порізав іншого юнака. Конфлікт між молодиками стався на верхній станції фунікулера, що виходить до будівлі Міністерства закордонних справ та Михайлівського Золотоверхого монастиря.

У «Київпастрансі» о 20-й годині повідомляли про призупинення руху через «хуліганський випадок», не надавши жодних інших подробиць.

Telegram-канали опублікували відео, на якому видно одного хлопця, який лежить нерухомо біля стіни, а поряд з ним — інший, який криком повторює: «Я убив, я убив». Другого хлопця намагаються заспокоїти інші юнаки. На фотографії, опублікованій згодом, видно, що тіло першого хлопця накрили поліетиленом.

«Київ Оперативний» пише, що компанія з 9 неповнолітніх розпивала слабоалкогольні напої й вирішила проїхатися на фунікулері. У двері вагона за ними зайшов чоловік, який до всіх чіплявся, нецензурно висловлювався та запитував підлітків, «чи готові вони захищати Батьківщину?». 

За даними Telegram-каналу, загиблий юнак виходив з вагона фунікулера останнім. Тоді до нього підійшов згаданий чоловік і сказав, що «перевірить як Максим готовий захищати Україну», почав його штовхати, внаслідок чого хлопець впав і головою розбив скло та порізав шию.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: замах на вбивство, київ, дбр
В тему